Maklobe i slowcookern a la Linda

Jag har velat laga detta recept så många gånger men inte riktigt vetat hur jag ska få till det, men nu provade jag bara och det blev så bra!! Jag har sett den lagas med Tareq Taylor och typ alla jag följer på Instagram har en egen variant.

Det brynta köttet läggs i botten på slowcookern, sedan läggs grönsakerna ovanpå och sedan får den lagas hela dagen. Sedan la jag ner ris sista timmen så riset fick kokas tillsammans med sen smakrika såsen som blivit. OMG!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Maklobe i slowcookern a la Linda
6-8 portioner

1 kg grytbitar av nöt
1 stor aubergine eller 5 små auberginer
1 röd och 1 grön paprika, skuren i bitar
2 tomater, skuren i bitar
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
1 msk paprikapulver
1 msk sumak (speciell krydda) eller 2 msk pressad citron
1 tsk chilipulver
2 tsk torkad timjan
1 msk torkad persilja
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
50 g smör

Olja att steka i

På slutet
3 dl okokt ris

Gör så här:

  • Bryn köttet i olja en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
  • Lyft ut köttet och bryn auberginen och paprikan några minuter.
  • Lägg ner kött först, sen paprika, aubergine och resten av ingredienserna i slowcookern. Toppa med smöret.
  • Kör på LÅG i 6 h H eller HÖG i 4 h.
  • Lägg i riset och kör 1 h till på LÅG

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Maklobe i slowcookern a la LindaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *