Jag har velat laga detta recept så många gånger men inte riktigt vetat hur jag ska få till det, men nu provade jag bara och det blev så bra!! Jag har sett den lagas med Tareq Taylor och typ alla jag följer på Instagram har en egen variant.
Det brynta köttet läggs i botten på slowcookern, sedan läggs grönsakerna ovanpå och sedan får den lagas hela dagen. Sedan la jag ner ris sista timmen så riset fick kokas tillsammans med sen smakrika såsen som blivit. OMG!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Maklobe i slowcookern a la Linda
6-8 portioner
1 kg grytbitar av nöt
1 stor aubergine eller 5 små auberginer
1 röd och 1 grön paprika, skuren i bitar
2 tomater, skuren i bitar
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
1 msk paprikapulver
1 msk sumak (speciell krydda) eller 2 msk pressad citron
1 tsk chilipulver
2 tsk torkad timjan
1 msk torkad persilja
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
50 g smör
Olja att steka i
På slutet
3 dl okokt ris
Gör så här:
- Bryn köttet i olja en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lyft ut köttet och bryn auberginen och paprikan några minuter.
- Lägg ner kött först, sen paprika, aubergine och resten av ingredienserna i slowcookern. Toppa med smöret.
- Kör på LÅG i 6 h H eller HÖG i 4 h.
- Lägg i riset och kör 1 h till på LÅG
Reklam för mina kokböker
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
0 comments on “Maklobe i slowcookern a la Linda”Add yours →