Varför jag väntat så länge med att laga detta förstår jag inte för detta var en av de godaste rätter jag gjort!
Toppingen av rivet citronskal, färsk hackad vitlök och persilja ger en amazing smakboost. Jag hittade inte kalvlägg så använde högrev på kalv, båda går utmärkt att använda. Detta är verkligen en perfekt bjudrätt som kommer imponera på gästerna.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇
Magisk Osso Buco
Ingredienser
4-6 portioner
ca 1 kg kalvlägg eller 800 g högrev på kalv, i större bitar
ca 1/2 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin
1,5 gula lökar, hackade
3 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, skalade och skuren i slantar
1/3 liten rotselleri, skalad och skuren i bitar
2 msk kalvfond
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
400 g krossade tomater
Saften av 1 apelsin
1,5 tsk timjan
1 lagerblad
1 tsk salt
En nypa peppar
Gör så här:
– Vänd köttbitarna i mjöl och stek i smör i en stekpanna/gryta så bitarna får färg.
– Lägg ner alla ingredienserna i din slowcooker/tryckkokare/gryta och rör om.
Slowcooking: Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 6-7 h.
Tryckkokning: Kör på MEAT i 50 min
Gryta på spis: Lägg till 2 dl vatten och koka på låg värme i 55-60 minuter.
Servera med gremolata och lite lyxigare kokt pasta
Gremolata
1 citron, rivet skal
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
1,5 msk olivolja
Gremolata
– Riv av det yttersta skalet på en tvättad citron, finhacka en vitlöksklyfta och blanda ihop med hackad, färsk persilja och olivolja.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Magisk Osso Buco med gremolata”Add yours →