Jag vet inte hur många varianter av kycklingwok med cashewnötter jag ätit i mitt liv men det är MÅNGA för det är ju bara så himla gott!
Jag har försökt otaliga gånger att laga, testa och leka med kryddor och varje gång blir jag besviken… tills idag!! Nu blev det perfekt! och håll i hatten- ALLA i familjen tyckte om den! ALLA! Hör ni det! (det har varit en stressad Linda sista månaden för att försöka laga bra mat som alla gillar… så ursäkta en lätt hysterisk touch här.. 😵)
Du kan använda de grönsaker du gillar och använda kycklinglårfileér om det är det du har hemma men prova denna! och kommentera gärna sedan vad du tyckte om den 😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇ . Här kan du läsa om mina kokböcker
Kycklingwok med cashewnötter
4 portioner
500 g kyckling, skuren i mindre bitar
2 stora morötter, skalade och skivade i slantar
1 paprika, skuren i bitar
0,5 purjolök eller 1 gul lök, skuren i skivor
En näve gröna bönor
2 klyftor vitlök, hackade
Sås
0,75 dl ostronsås
3 msk hoisinsås
0,5 msk risvinäger
3 msk farinsocker
1 msk sesamolja
1,5 msk röd currypasta eller panengcurrypasta
1 tsk fisksås
1 dl vatten
Topping:
Cashewnötter
Gör så här:
- Bryn kycklingen runt om i rapsolja i en wok och stek tills den är nästan klar. Lyft ut och lägg på en tallrik.
- Woka grönsakerna så de börjar bli mjuka och lägg sedan ner kycklingen.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över och låt sedan allt småkoka på låg värme tills kyckligen är helt klar.
- Servera med kokt ris eller nudlar och toppa med cashewnötter.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Kycklingwok med cashewnötter”Add yours →