Kokbok för barn med ett matvrak till drake och hur jag blev en drakkock

Hur ska jag ens börja berätta om detta! Det är det mest knasiga, underbara, roliga och knäppa jag gjort 🤩😂

Jag och min författarkompis, Maria Byqvist, släpper snart en kokbok för barn med draken Flamma-som är huvudpersondraken i Marias bok -Jakten på slottsdraken och kokboken kommer släppas i slutet av november/början på december 🤩

Håll utkick för förbokningen så du hinner säkra dina julklappar 😉😉

Embryot till denna bok började surra i min hjärna för ca 4 år sedan när jag tittade på min son med ADD och dyslexi och tänkte – Hur ska jag fånga in honom i min matvärld och hur ska jag lära honom laga mat?

Det började surra vidare i huvudet om både böcker och appar.. i en situation så blev surret prat när jag i ett vågat tillfälle blottade min själ för Eva på Isaberg och kastade ut mig massa ord…

-Mat, recept, adhd, gamification, tillgänglig matlagning.. 

Och Eva gör det jag avgudar henne mest för hon säger:

– Det låter kanon, det gör vi!! 😂😂

Vid en signering i vintras så stod både jag och Maria av en slump och skulle signera våra böcker på Akademibokhandeln i Södertälje. Jag stod med en penna och ett litet bord. Sen kommer Maria med stort bord, dukar, rollupp, speglar, vykort… Och sen går hon och byter om! Men kom igen… Hon har en drake på axeln.

Hon frågar mig – Tycker du att jag tar mycket plats?

Jag bara gapar och krystar fram något likt – Öh, nej, du har en drake på axeln! Jag älskar dig, lets be best friends…

Hur draken Flamma upplevde vårt första möte kommer en berättelse i boken 😊😊

Denna bok är helt unik och det är stort fokus på att recepten är logiska och tydliga. Ingredienser i användningsordning, redskap i användningsordning, redskapsikoner för att tydliggöra, tydliga instruktioner och en tidsbar där man kan se hur lång tid det tar. Recepten är i olika nivåer och denna bok är nivå 1 och 2 och tanken är att det ska komma fler böcker med fler nivåer. Recepten börjar med några prova på recept som är korv med bröd och gör en monstermacka för att barnen ska få känna att man lyckas med att läsa ett recept och sedan kan prova sig på första nivån.

Man får läsa om hur man beter sig i ett kök genom att draken Flamma ska laga mat och kaosar runt som bara en drake kan och med hjälp av hennes vän Ingrid får veta att man ska tvätta både tassar och nos nr man ska in i ett kök 😊😁

Sedan blandas recept med historier om Flamma som knyter an till vissa recept.

Förbokningen kommer starta om några veckor så håll utkick framöver 🤩🤩

0 comments on “Kokbok för barn med ett matvrak till drake och hur jag blev en drakkockAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *