Kålpudding

den

När min kollega bjöd på kålpudding på jobbet sa jag artigt – Tack, men nej tack!

Sen när jag stod i köket så provsmakade jag lite sådär i smyg och kröp sen in och erkände mitt stora misstag! Damn, vad gott det var! Så nu gör jag det för första gången! Nästa gång ska jag prova att göra den i crockpoten.

Kålpudding
800 g nötfärs
1 ägg
1 dl mjölk
0.5 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
(Kött och grillkrydda

1/2 vitkålshuvud
3 dl vatten (eller 2 dl vatten och 1 dl grädde)
3 msk sirap
1 msk kinesisk soja
1/2 buljongtärning
Salt

Strimla kålen och stek i en wok. Häll över sirap, soja och vatten, buljongtärning och lite salt .

Blanda färs med ägg, mjölk, salt och peppar.

Ugnen på 200 grader. Lägg ett lager kål i botten av ugnsform, bred på ett lager färs och sedan ett lager färs.
In i ugnen i 40- 45 min

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *