Här är en underbart god vegogryta med indiska kryddor som känns bra i hela själen. Färsk ingefära, vitlök, gurkmeja. Jag utgick från detta recept
Det viktiga du ska tänka på när du lagar mat med vegofärs är att den dra ofta åt sig vätska till skillnad mot kött som avger vätska. Därför har jag mer vätska i dessa rätter, det kan känns som det är väldigt mycket, men det blir bra på slutet, promise 👍😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Indisk gryta på vegofärs och massa kryddor i slowcookern
4-6 portioner
400 g vegofärs från Färsodlarna (1 pkt = 400 g)
400 g krossade tomater
400 g kokosmjölk
1 st grönsaksbuljongtärning
1 st gul lök, finhackad
2st vitlöksklyftor, rivna
1 msk färsk ingefära, riven
1 tsk gurkmeja, torkad
1,5 tsk spiskummin
0,5 -1 tsk chilipulver
2dl vatten
1 tsk salt
Rapsolja att steka i
Till servering
Kokt ris
Hackade jordnötter
Mango
Gör så här
- Bryn färs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lägg ner alla ingredienser i slowcookern och kör på LÅG i 6-8 h eller HÖG i 4-5 h.

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR



Hej! Fungerar det här receptet lika bra med fryst vegofärs från exempelvis anamma eller hälsans kök? 🙂
Absolut 😊
Fungerar detta även att göra i en vanlig gryta med kortare tillagnings tid?
Det gör den, men håll koll på vätskan, du kan behöva tillsätta lite mer vätska då vätska inte kokar bort på samma sätt i slowcookern 😊