Du har ett recept som du gjort massa gånger på spisen och nu vill du prova den i din slowcooker- hur gör man då?
Det finns vissa tumregler som finns så jag ska försöka hjälpa dig med dessa så du själv kan prova dig fram.
- Minska vätskan om det är en kött/kycklinggryta– Vätska kokar inte bort på samma sätt som i en gryta på spisen och köttet avger vätska. Jag brukar minska vätskan med 2-3 dl på ett vanligt 6-8 persons recept.
- Krydda lite mer- av någon anledning så behövs mer kryddor i slökokt mat så dra på lite extra med dessa
- Vissa grönsaker ska inte gå en hel dag om man vill att de tuggmotstånd: broccoli, blomkål, gröna bönor, paprika, zuccini. Lägg isåfall i dem ca 30 min innan allt är klart så brukar det bli bra
- Stek alltid lök innan– rå lök i slökokaren brukar ge av sig en liten besk eftersmak
Tillagningstider att gå efter:
- Är det gryta med t ex grytbitar så skulle jag köra den 6-8 h på låg
- Är det rotfrukter i så måste den gå ca 7-8 h (t ex morötter, potatis, palsternacka).
- Kycklinggrytor: Är det kycklingfilé- kör ca 2 h på låg, är det kycklinglårfilé- kör 3-5 h på låg.
- Pulled- beror på storlek av köttbiten. Har du en väldigt stor bit, dela den i två delar. Ca 1 kg köttbit- 5-7 h på låg.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Här är några recept som jag gjort om från ”vanliga” recept
0 comments on “Hur gör jag om vanliga recept till min slowcooker?”Add yours →