Jag var så sugen på en grekisk gryta med fetaost men i fattiga januari så kändes det motigt att lägga pengar på kött. Lösning- jag gör den vegetarisk med potatis istället 🤩 hepp, hepp! Här är vi lösningsorienterade. Och jag bakade detta grymt enkla foccaciabröd till. Jag gör en deg och lägger direkt i den i en ugnsform och sedan gräddar jag den bara när det är dags att äta 🙂
Flera grekiska recept:
- Grekisk köttgryta med citron och oregano
- Grekisk köttgryta med risoni
- Grekisk allt i ett gryta med potatis och fetaost och oliver
- Grekisk linssoppa med fetaost
- Grekisk linsbolognese
- Grekiska köttbullar
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Grekisk gryta med citron och oregano toppade med fetaost
6-8 portioner
1 kg potatis
3 morötter, skalade och skurna i bitar
1 zucchini
1 lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
4 msk tomatpuré
3 grönsaksbuljongtärningar
1 msk honung
2 förp krossade tomater a 390 g
3 dl vatten (4 dl vatten om du lagar den i gryta på spis)
1 citron, saft o zest
1 msk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Olja att steka i
Topping
300 g fetaost
Gör så här:
- Bryn lök och vitlök på medelvärme i olja en stekpanna/gryta eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om den har den funktionen.
- Lägg i alla ingredienser i grytan (utom fetaosten) och kör enligt följande:
- LÅG i 8-9 h
- HÖG i 6-7 h
- MEAT i 50 min i tryckkokare
- Gryta på spis: koka på låg värme i 30-35 minuter
- Toppa grytan med fetaost och servera med ett nybakat bröd
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Ser väldigt gott ut. Ska definitivt testa! ❤️
Ja, vad roligt 😊😊