Grekisk potatisgryta med morot och zucchini toppad med fetaost

Jag var så sugen på en grekisk gryta med fetaost men i fattiga januari så kändes det motigt att lägga pengar på kött. Lösning- jag gör den vegetarisk med potatis istället 🤩 hepp, hepp! Här är vi lösningsorienterade. Och jag bakade detta grymt enkla foccaciabröd till. Jag gör en deg och lägger direkt i den i en ugnsform och sedan gräddar jag den bara när det är dags att äta 🙂

Flera grekiska recept:

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Grekisk gryta med citron och oregano toppade med fetaost
6-8 portioner

1 kg potatis
3 morötter, skalade och skurna i bitar
1 zucchini
1 lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
4 msk tomatpuré
3 grönsaksbuljongtärningar
1 msk honung
2 förp krossade tomater a 390 g
3 dl vatten (4 dl vatten om du lagar den i gryta på spis)
1 citron, saft o zest
1 msk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

Olja att steka i

Topping
300 g fetaost

Gör så här:

  • Bryn lök och vitlök på medelvärme i olja en stekpanna/gryta eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om den har den funktionen.
  • Lägg i alla ingredienser i grytan (utom fetaosten) och kör enligt följande:
    • LÅG i 8-9 h
    • HÖG i 6-7 h
    • MEAT i 50 min i tryckkokare
    • Gryta på spis: koka på låg värme i 30-35 minuter
  • Toppa grytan med fetaost och servera med ett nybakat bröd

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

2 comments on “Grekisk potatisgryta med morot och zucchini toppad med fetaostAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *