Magiskt! Jag säger bara magiskt! Och det är så enkelt! Du gör en gryta- sedan slänger du i risoni sista 30 minuterna och smular över fetaost på slutet och simsalabim så är maten klar 🙂
Jag fick tips om detta recept Carina som följer mig på Facebook och hon skickade sitt recept som jag ”slowcookifierade” . Tack Carina för detta 😊🙏 Här är orginalreceptet. Sen kunde jag inte låta bli att leka med det och slänga i rödvinsvinäger och kanel..
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Grekisk giouvetsi med risoni
8 portioner
1 kg grytbitar av lammstek eller högrev, skuren i grytbitar
1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
0,75 dl tomatpuré
400 g krossade tomater
1,5 msk rödvinsvinäger
1 kanelstång eller 1 tsk malen kanel
3 köttbuljongtärningar
1 liter vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
Olivolja att steka i
På slutet
3 dl risoni
Till servering
Fetaost
Gör så här
- Bryn köttet i en stekpanna/gryta eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen. Lyft ur köttet, sänk värmen och bryn sedan lök och vitlök i några minuter.
- Lägg ner alla ingredienser i slowcookern förutom risoni och fetaost.
- Kör enligt något av följande alternativ
- Slowcooking: LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
- Tryckkokning: MEAT/STEW i 50 minuter
- Gryta på spis: Koka på låg värme i 60 minuter
- När det är 30 minuter kvar till middagen, häll i risonipasten och rör om ordentligt.
- Kör på HÖG i 30 minuter på slowcookern eller tryckkokaren och småkoka i gryta på spis i 20 minuter. Rör om lite då och då så pasten inte fastnar i botten.
- Smula över fetaost och är med en god sallad och njut!
Andra grekiska recept
Grekisk allt i ett gryta med potatis och fetaost och oliver
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
1 comment on “Grekisk giouvetsi (köttgryta med risonipasta)”Add yours →