Jag är i en fröknäckefas just nu. Det är så gott och det mättar och håller blodsockret i schack och jag kan ta med det överallt. På språng äter jag den som den är men den är magiskt god med olika pålägg. Skagenröra, istället för chips med en god dipp eller en keso/fetaröra som jag kommer lägga upp recept på senare.
Det blir så mycket billigare att göra fröknäcke själv och det är verkligen inte svårt. Ner med allt i en bunke, bre ut på en plåt och sedan in i ugnen 😊😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina kokböcker
Fröknäcke med solrosfrön, pumpakörnor, linfrö och chiafrön
1 plåt
3 dl blandade frön (t ex 2 dl solrosfrön, 0,5 dl pumpafrön och 0,5 dl blanding av linfrö och chiafrön)
1 dl havregryn
1 dl mjöl (t ex majs-, vete- eller kokosmjöl)
2 dl kokhett vatten
0,5 dl olja
0,5 tsk salt
1 tsk flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda ner frön, mjöl, havregryn och salt i en bunke och rör om.
- Häll ner olja och det uppkokade vattnet och rör om.
- Bred ut frösmeten på en bakplåtsklädd plåt och strö över flingsalt.
- Grädde i 150 grader i 55 min.
- Låt svalna och bryt i bitar
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Fröknäcke med solrosfrön, pumpakörnor, linfrö och chiafrön”Add yours →