Pulled pork på skinkstek med sweet chili i slowcookern

Pulled pork på skinkstek med sweet chili i slowcookern

Så.himla.bra! ICA har en ny serie som heter ’Street food’ som jag var så nyfiken på så med shoppingpåsen fylld med grönsaker, mangosås och chipoltedressing så gick jag hem och meckade ihop detta recept. Ville ha ett kött som jag skulle passa bra ihop med en söt mangosås och en spicy chipoltedressing. Det blev så grymt gott!

Åt dem i minitacotubs- det var inte en snygg ätning men det ska det inte vara..

Missa inte att följa mig även på Instagram (mer matlagning i vardagen) och på Facebook

Pulled pork på skinkstek med sweet chili

1, 2 kg skinkstek

0, 5 dl sweet chilisås

1, 5 tsk salt

1 tsk äppelcidervinäger

1 msk persillade (kryddblandning av persilja, vitlök och salt)

1 msk soja (kinesisk)

1 tsk chilipulver

1 msk paprikapulver

4 Vitlöksklyftor

Gör så här:

Lägg ner skinksteken i crockpoten. Skär fickor i köttet och tryck ner hela vitlöksklyftor. Blanda ihop kryddor, soja, sweet chilisås och äppelcidervinäger.

Häll över såsen och kör på låg i 3-5 h beroende​ på hur ’pulled’du vill ha den.. på 3 h så kan du skära den mer i bitar medan 4-5 h så kommer köttet ramla isär.. ha i åtanke hur stor köttbiten är. Mindre bitar- kortare tid och tvärtom.

Servera med tortillabröd, tacotubs, grönsaker och massa goda såser..

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

Ny slowcookingkokbok!
Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Slowcooking-i-vardagen-IV-1-725x1024.jpg

Slowcookingkokbok
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

10 comments on “Pulled pork på skinkstek med sweet chili i slowcookernAdd yours →

 1. Hej!
  Jag undrar, jag har precis köpt en express, hur jag trycker? Det finns så många val och du skriver ofta hög eller låg i dina recept. Om jag vill göra denna med skinkstek på hög, vilka knappar trycker jag då på…är det meat/stew man använder eller annan? eller också ”låg” – trycker man då på knappen slow cook och ställer in tid själv eller hur? Ska man justera temperaturen något?

  Hoppas du förstår mina 1000 undringar 😉
  MVH Jenny Dahlin

  1. Hej Jenny 😊 inga konstiga frågor alls, det är lite förvirrande. Alla knappar med någon ”produkt” t ex meat, rice mn är tryckkokning. Saute är stekning och slowcook är slökokning. Om du väljer slowcook så kan du sedan ställa in hög eller låg på knapparna i mitten.. hoppas det hjälpte något 😊

   1. Tack för svar, ditt recept med pulled pork med skinkstek står det att man ska köra på låg 3-5 h. Trycker du bara på knapparna i mitten då (på + tecken??)

    Kan man köra det receptet på ”meat stew” på tex 40 min? Eller vad skulle du rekommendera?

    1. Jag skulle inte köra det receptet på ”meat stew”, då blir det tryckkokning och då behövs mer vätska. Tryck på slowcook, justera low/high och välj rätt tid…

 2. Hej! Vill så gärna prova detta recept idag men har ingen äppelcidervinäger.. går det att använda vitvinsvinäger eller är det helt annorlunda? Kul att ha hittat din sida, verkar vara många underbara recept! Tack för du delar med dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *