Crockpot – Mustig kyckling i tomatsås

Såååå gott! Det är en underbar blandning av smaker som passar perfekt till ris och en fräsch fetaostsallad. Det rökta paprikapulvret var första gången jag använde och det var ett stor hit!!! Tomatsåsen blir så underbart mumsig och full av smak.

Jag stekte inte kycklingen idag utan slängde bara ner allt och körde igång pottan. Superenkelt och supergott!

image

Mustig kyckling i tomatsås
4 kycklingklubbor
2 hackade vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk rökt paprikapulver
400 ml passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 pressad citron
Salt och peppar

Lägg i kycklingen i pottan och häll i tomater och resten av ingredienserna och rör ihop såsen lite. Sätt på låg i 5-6 h.

image

image

image

image

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Elina skriver:

    Hej. Ska jag köra lika länge om jag använder kycklingfiléer?

    1. Linda skriver:

      Om du använder kycklingfileer skulle jag köra 1-2 h, annars blir de lätt torra 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *