Crockpot – Fredagsmys med den godaste tacogratängen

Tacomys!!! Nån mer än vi som äter taco på fredagar? Det är ju bara så smidigt att hacka lite och steka lite och vips är maten klar och alla gillar den.

Detta var dessutom första utemiddagen på altanen så allt var magiskt!

image

Jag skämtar inte när jag säger att detta var den godaste tacoköttfärs jag ätit! På riktigt!  Och det är måååååånga fredagar som det ätits tacos på…

Den färdiga gratängen ser inte så bra ut på bilden men SMAKEN!
Man kan ha på osten när det är 1 h kvar om man inte vill ha den så ingojsad.. och så hade jag smal 12 % ost så den är lite annorlunda i konsistensen. Men jag säger det igen- GÖR DEN! Nu ska jag äta resterna och njuta!

image

Godaste tacogratängen
Ingredienser
800 g nötfärs
1, 5 dl vatten
1 ask körsbärstomater eller 3 tomater
2 påsar tacokryddmix
0,5 mörk oxbuljongstärning
1 påse riven ost

Bryn köttfärsen i en stekpanna och när köttet är genomstekt så tillsätt tacokryddmix och vatten och buljongtärning. Rör runt så buljongtärningen löses upp. Häll ner nötfärsröran i pottan och lägg på tomater delade i bitar och häll över osten. Sätt på låg i 4 -5 h och servera med nachochips, salsa, gräddfil och massor av grönsaker

image

image

image

image

image

image

5 comments on “Crockpot – Fredagsmys med den godaste tacogratängenAdd yours →

  1. Ser SÅ gott ut, måste provas! Om du skulle omvandla detta till ”vanlig” tacofärs, vilka ändringar krävs då, tro?

    Tack för inspiration och många bra recept!

    1. Jag använde mig av mitt grundrecept för tacos, men la till buljongtärning och kryddor. Jag skulle bara göra tacofärs som du brukar och slänga ner i pottan 😊😊 lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *