Nån som missade att det snöade idag? Nä, trodde inte det 😊 kanske inte det magiska snöfall som jag älskar utanke mer ett *snöregnfrånallahållochkallavindaroxå* inte det mysigaste alltså…
Så nu är vintern här, jag har panikbytt till vinterdäck och crockpoten har levererat en till amazing gryta! Så i slutändan blev allt bra när jag nu sitter mätt och nöjd och myser med barnen i soffan! Lyxade till en burgundisk gryta med rödvin och syltlök! Så himla gott!
Nu provade jag att inte ha så mycket vätska i utan bara 4 dl rödvin och det blev precis lagom för både kött och grönsaker avger vätska under koktiden.
Lyxig burgundisk gryta med rödvin
Ingredienser
1, 8 kg högrev
3 vitlöksklyftor
3 stora morötter
Ca 15 champinjoner
1 burk syltlök
4 dl rödvin
3 msk tomatpure
2 msk balsamvinäger
1 oxbuljongstärning och 0, 5 köttbuljongtärning
1 msk socker
2 tsk salt
1- 2 tsk timjan
2 lagerblad
Gör så här:
Skär köttet i bitar och bryn köttet i stekpanna med salt och peppar i smör.
Om du vill så fräs även champinjonerna, jag tycker de blir bäst så.
Lägg ner kött, svamp, skivade morötter, hackad vitlök, syltlök i pottan. Häll sedan över rödvin och rester av ingredienserna och sätt på låg i 6- 8 h.
Servera med ris eller kokt potatis och en fräsch sallad. Grytan blir ännu bättre om den får stå en natt i kylen.
Hoppas ni alla får en härlig helg och plocka fram era mysigaste halsdukar och varmaste mössor.
0 comments on “Crockpot – Lyxig Burgundisk gryta med rödvin ”Add yours →