Nån som missade att det snöade idag? Nä, trodde inte det 😊 kanske inte det magiska snöfall som jag älskar utanke mer ett *snöregnfrånallahållochkallavindaroxå* inte det mysigaste alltså…
Så nu är vintern här, jag har panikbytt till vinterdäck och crockpoten har levererat en till amazing gryta! Så i slutändan blev allt bra när jag nu sitter mätt och nöjd och myser med barnen i soffan! Lyxade till en burgundisk gryta med rödvin och syltlök! Så himla gott!
Nu provade jag att inte ha så mycket vätska i utan bara 4 dl rödvin och det blev precis lagom för både kött och grönsaker avger vätska under koktiden.
Lyxig burgundisk gryta med rödvin
Ingredienser
1, 8 kg högrev
3 vitlöksklyftor
3 stora morötter
Ca 15 champinjoner
1 burk syltlök
4 dl rödvin
3 msk tomatpure
2 msk balsamvinäger
1 oxbuljongstärning och 0, 5 köttbuljongtärning
1 msk socker
2 tsk salt
1- 2 tsk timjan
2 lagerblad
Gör så här:
Skär köttet i bitar och bryn köttet i stekpanna med salt och peppar i smör.
Om du vill så fräs även champinjonerna, jag tycker de blir bäst så.
Lägg ner kött, svamp, skivade morötter, hackad vitlök, syltlök i pottan. Häll sedan över rödvin och rester av ingredienserna och sätt på låg i 6- 8 h.
Servera med ris eller kokt potatis och en fräsch sallad. Grytan blir ännu bättre om den får stå en natt i kylen.
Hoppas ni alla får en härlig helg och plocka fram era mysigaste halsdukar och varmaste mössor.
Mums. Detta var en av dom godaste grytor jag smakat. Även gästerna tyckte det var mycket gott. Jag körde på låg i 7tim. Jag hoppade över sockret.
Hej Maja
Åh vad roligt att höra 🙂