Så mycket smaker!!! Älskar kryddor och hur man på ett enkelt sätt kan skapa olika smaker med små burkar av kärlek.
Denna rätt har rätt många olika kryddor, och självklart kan man lägga till och ta bort lite som man vill eller efter vad du har hemma… Skippa bara inte jordnötssmöret 😉 den gör allt…
Receptet är inspirerat av jordnötskyckling från 56 kilo.
Jordnötskyckling med kokosmjölk
1 kg kycklingfilé, frysta
2 pressade vitlöksklyftor
1, 5 dl jordnötssmör
1 burk a 500 g med krossade tomater
3 tsk spiskummin
1 tsk koriander, malen eller torkad
1 tsk chilipulver
1 tsk kardemumma
1, 5 tsk salt
2 tsk gurkmeja
2 msk tamarisoja
1 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
Gör så här:
Lägg kycklingen i crockpoten. Blanda ihop allt utom kokosmjölken i en skål.
Häll såsen över kycklingen och kör på låg i 5-6 h (kör 3-4 h för tinade, stora fileer och 2-3 h för tinade innerfileer)
Sista 15 min så tillsätter du kokosmjölken och låt stå sista tiden.
Servera med ris och wokade grönsaker
Mumsig sås med jordnötssmör och tamarisoja
Wokade grönsaker med broccoli, vitkål, paprika, gul lök och zucchini
Måste man använda fryst kyckling i receptet? Vad tror du blir skillnaden om man tar färsk?
Du kan absolut använda färsk, mosnka tiden med ca 30 minuter bara 😊