Superenkel och supergod helstekt kyckling med thaismaker. Gurkmeja är en underbar krydda som förutom att den är god så har den massor av bra egenskaper som gör kroppen glad 😊
Helstekt kyckling med gurkmeja och kokosmjölk
1 hel kyckling
1- 2 tsk Gurkmeja
0, 5 tsk Citrongräspulver
1 – 2 tsk currypulver
2 tsk Salt
4 hela oskalade vitlöksklyftor
1 st grönsaksbuljongtärning
1 burk Kokosmjölk
Gör så här
Blanda ihop salt, citrongräspulver, gurkmeja och curry i en skål. Gnugga in kryddblandningen runt kycklingen.
Bryn kycklingen runt om i stekpanna eller i crockpoten om du har den funktionen (jag har en DuraCeramicgryta)
Lägg i de hela vitlöksklyftorna, grönsakbuljongtärningen och häll över kokosmjölken. Sätt på låg i 4-5 h. Kokosmjölken kommer kanske skära sig lite men smakmässigt gör det ingen skillnad 😊 skyn blir fullkomligt underbar och prova att äta de hela vitlöksklyftorna!
Hej Linda Har en fråga ang detta recept Crockpot – AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger. Det står att man ska blanda ihop allt till såsen och sen hälla över köttet i pottan är rödvinsåsen med där också eller är det marinaden som du kallar såsen och att man gör Rödvinsåsen sen Med vänlig hälsning Birgitta