Crock-Pot Express- Latinamerikansk kyckling och ris

Okej, jag blir mer och mer förtjust i Crock-pot Express ju mer jag provar. Detta blev så himla bra och var så enkelt och fick fort 👍👍 Win, win och win!!

Kom ihåg att alla recept som jag lagar med tryckkokning kan man köra med slökokning 😊 se recept för instruktioner

Detta är en allt i ett-rätt där du bara lägger ner i grytan och kör igång den.. easy peasy 😊

Latinamerikansk kyckling med ris

6- 8 portioner
1 kg kycklingfilé eller kycklinglårfileer
4 dl ris (långkornigt eller basmatiris passar bra)
1 röd paprika
4 hackade vitlöksklyftor
3 dl gröna ärtor
400 g krossad tomat
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 st buljongtärningar (kyckling- eller grönsaksbuljong)
0,5 g saffran
1 tsk Salt och lite cayennepeppar
6 dl vatten

Gör så här

Lägg ner ris först och lägg sedan ner grönsakerna, krossade tomater, kryddor, smulade buljongtärningar och vatten. Rör runt ordentligt och lägg sedan på kycklingen. Salta lite och kör sen igång tryckkokarefunktionen (Poultry- knappen). Kör på 18 minuter (det blev perfekt för mig)

Kör du med slökokning så kör på låg i 2-3 h (Börja kolla vid 2 h så det inte bränner fast)

11 comments on “Crock-Pot Express- Latinamerikansk kyckling och risAdd yours →

  1. Kan vara bra förtydliga att man ska använda knappen Poultry -(fågel) för de som är nybörjare. Tolkade din som att jag skulle använda steam och fick istället felkod på maskinen och får ev kasta maten.

  2. Hej!
    Jag gjorde enligt recept men fick under tiden det stod Heat felkod E6… Vad kan jag ha gjort fel? Följde receptet slaviskt…

Lämna ett svar till Ulla Jonsson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.