Okej, jag blir mer och mer förtjust i Crock-pot Express ju mer jag provar. Detta blev så himla bra och var så enkelt och fick fort 👍👍 Win, win och win!!
Kom ihåg att alla recept som jag lagar med tryckkokning kan man köra med slökokning 😊 se recept för instruktioner
Detta är en allt i ett-rätt där du bara lägger ner i grytan och kör igång den.. easy peasy 😊
Latinamerikansk kyckling med ris
6- 8 portioner
1 kg kycklingfilé eller kycklinglårfileer
4 dl ris (långkornigt eller basmatiris passar bra)
1 röd paprika
4 hackade vitlöksklyftor
3 dl gröna ärtor
400 g krossad tomat
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 st buljongtärningar (kyckling- eller grönsaksbuljong)
0,5 g saffran
1 tsk Salt och lite cayennepeppar
6 dl vatten
Gör så här
Lägg ner ris först och lägg sedan ner grönsakerna, krossade tomater, kryddor, smulade buljongtärningar och vatten. Rör runt ordentligt och lägg sedan på kycklingen. Salta lite och kör sen igång tryckkokarefunktionen (Poultry- knappen). Kör på 18 minuter (det blev perfekt för mig)
Kör du med slökokning så kör på låg i 2-3 h (Börja kolla vid 2 h så det inte bränner fast)
Om jag inte har saffran, hur mycket gurkmeja kan jag ta för att få färg?
Skulle köra på 0,5-1 tsk.. 😊
Ser att det är majs med på bilden så slängde ner en burk sådan med 😉
Toppen 👍 hade jag glömt Derbi receptet? Ska kolla och ändra isåfall 😊😊
Kan vara bra förtydliga att man ska använda knappen Poultry -(fågel) för de som är nybörjare. Tolkade din som att jag skulle använda steam och fick istället felkod på maskinen och får ev kasta maten.
Bra feedback! tack för det
Hej!
Jag gjorde enligt recept men fick under tiden det stod Heat felkod E6… Vad kan jag ha gjort fel? Följde receptet slaviskt…
E 6 är en kod som jag tror kommer upp för att trycket inte byggs upp. Hade du ventilen stängde på locket?
Jag hade ventilen stängd som man skulle. När jag öppnade locket efter felkod var även riset bränt i botten.
Annika
HM, skumt… Det var ju inte bra..
Hej, Vad behöver förändras om man använder kycklingben istället
Det ska fungera som det står i receptet även med kycklingben 🙂