Så otroligt gott!! Levla upp tacofredag med denna chili med sötpotatis, paprika, massa kryddor och tillbehör som mango, avokado och gräddfil och allt är bra igen 😊❤️

Du gör chilin antingen över dagen i din Crock-Pot eller på 30 minuter i din Crock-Pot Express
Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och matlagning i vardagen) och på Facebook
Chiligryta med sötpotatis
500 g nötfärs
2 hackade schalottenlök eller 1 gul lök
1 stor sötpotatis, skuren i bitar
1 röd paprika
1 msk balsamvinäger
2 burkar krossade tomater
1 dl vatten
2,5 buljongtärningar (jag tog 1,5 köttbuljong och 1 mörk oxbuljongtärning)
1 msk oregano
0,5 – 1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver (smoked om man vill ha en vuxnare smak)
2 tsk spiskummin
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk kanel
0,25- 0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
Tillbehör
Avokado, jalapeno, mango, koriander, rödlök, gräddfil, skurna tortilla bröd, tacochips, lime
Gör så här:
Bryn färs och lök i en stekpanna eller direkt i din Crock-Pot om du har den funktionen. Skär sötpotatisen och paprikan i mindre bitar. Lägg ner resten av ingredienserna och kör på låg i 6-8 h. Eller i 30 minuter i Crock-Pot Express.
Servera med tillbehören

Viktväktarna:
Med 5 % nötfärs och på 5 portioner så blir den 3 SP. Lägg till för tillbehör
Du har väl inte missat att jag släpper en ny slowcookingkokbok i september 🙂 Förbeställ ”Slowcooking i vardagen” . Förbeställ här

Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Min crock pot är inte användbar nu och jag har förberett för de här receptet. Får de att göra detta exakt likadant i gryta på spisen eller behöver man justera kryddor?
Hej Caroline
Tänker främst att du behehöver justera vätskan främst, lägg på 2 dl vatten i receptet. Om du gör grytan på spis så avdunstar vätska vilket inte det gör på samma sätt i slowcookerna 🙂
Om man lagar på spisen så lägg på 1-2 dl vätska (vatten) så det inte bränns.. vätska kokat bort med på spisen