Så otroligt gott!! Levla upp tacofredag med denna chili med sötpotatis, paprika, massa kryddor och tillbehör som mango, avokado och gräddfil och allt är bra igen 😊❤️
Du gör chilin antingen över dagen i din Crock-Pot eller på 30 minuter i din Crock-Pot Express
Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och matlagning i vardagen) och på Facebook
Chiligryta med sötpotatis
500 g nötfärs
2 hackade schalottenlök eller 1 gul lök
1 stor sötpotatis, skuren i bitar
1 röd paprika
1 msk balsamvinäger
2 burkar krossade tomater
1 dl vatten
2,5 buljongtärningar (jag tog 1,5 köttbuljong och 1 mörk oxbuljongtärning)
1 msk oregano
0,5 – 1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver (smoked om man vill ha en vuxnare smak)
2 tsk spiskummin
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk kanel
0,25- 0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
Tillbehör
Avokado, jalapeno, mango, koriander, rödlök, gräddfil, skurna tortilla bröd, tacochips, lime
Gör så här:
Bryn färs och lök i en stekpanna eller direkt i din Crock-Pot om du har den funktionen. Skär sötpotatisen och paprikan i mindre bitar. Lägg ner resten av ingredienserna och kör på låg i 6-8 h. Eller i 30 minuter i Crock-Pot Express.
Servera med tillbehören
Viktväktarna:
Med 5 % nötfärs och på 5 portioner så blir den 3 SP. Lägg till för tillbehör
Du har väl inte missat att jag släpper en ny slowcookingkokbok i september 🙂 Förbeställ ”Slowcooking i vardagen” . Förbeställ här
Min crock pot är inte användbar nu och jag har förberett för de här receptet. Får de att göra detta exakt likadant i gryta på spisen eller behöver man justera kryddor?
Hej Caroline
Tänker främst att du behehöver justera vätskan främst, lägg på 2 dl vatten i receptet. Om du gör grytan på spis så avdunstar vätska vilket inte det gör på samma sätt i slowcookerna 🙂
Om man lagar på spisen så lägg på 1-2 dl vätska (vatten) så det inte bränns.. vätska kokat bort med på spisen