Butlers lammlåda med potatis, aubergine, paprika och tomat i slowcooker

Jag satt och bläddrade i en gammal Butlerkokbok om lamm och hittade ett recept på lammlåda som jag insåg att denna rätt måste ju vara perfekt att slökokifiera (kanske inte ett ord i dagsläger, men det bör bli :))

Det visade sig vara en helt fantastisk idé och resultatet blev över förväntan! Potatisen blev helt fantastisk och detta är överlägset en av de bästa allt-i-ett rätterna jag gjort.

Butlers lammlåda
6 portioner

Limpan
800 g lammfärs
0,5 dl ströbröd
0,75 dl vatten
0,5 dl okokt ris
1 tsk timjan
1 tsk lammkrydda (finns att köpa i kryddhyllan)
1 tsk salt
Peppar

Grönsaksbotten
2 auberginer
6- 7 potatisar, skalade och tunt skivade med mandolin
2 paprikor
4- 5 tomater
2- 3 tunt skivade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1,5 msk grönsaksfond
1 tsk salt

Gör så här:

Skär auberginerna i skivor och lägg på en skärbräda och salta rätt ordentligt. Låt stå medan du förbereder det andra så drar saltet ut lite vätska och den beska smaken

Blanda vatten och ströbröd tillsammans med salt, lammkrydda, timjan och peppar. Låt stå i några minuter. Blanda ner det okokta riset och sen lammfärsen och och blanda ordentligt.

Skär alla grönsaker i mindre bitar, skiva potatisen i tunna skivor och lägg ner i botten av din gryta

Lägg färsblandningen som en limpa ovanpå grönsakerna. Kör på låg i 6-7 h.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *