Bröd och muffinsrecept

den

Nu har Teresita påmint mig flera gånger så här kommer mitt bröd…

Lindas proteinbröd

1 pkt jäst
5 dl vätska (jag gillar mjölk, men vatten går oxå)
1 tsk salt
lite olja
lite sirap om man vill 🙂
1 dl havregryn
1 dl havrekli
1/2 del rågkross
1 dl ProBake (proteinpulver) man kan säkert ha mer, men jag testar mig fram…
Rågsikt eller vetemjöl tills det blir en bra deg

Jag är noga med att låta det jäsa 2 gånger först en timme, sedan lägger jag 2 limpor i formar och jäser igen minst 30 min

Grädda i ugn 175 grader i ca 25 min

Här är oxå frukostmuffinsreceptet som jag bakade till brunchen på WorldClass förra helgen

Frukostmuffins med äpple
Lite nyttigare muffins med äpple, kanel, kardemumma, grahamsmjöl och havrekli.

2 st ägg
1 dl råsocker
1,5 dl lättmjölk
30-50 gram smör, smält
3 dl mjöl, jag tog ca 1 dl grahamsmjöl och resten rågsikt
0,5 dl havrekli
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 tsk malen kardemumma
2 st äpple(n)
1 msk kanel
1 nypa(or) råsocker

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smält smör. Rör om.

2. Blanda mjöl, havrekli, bakpulver, kardemumma och salt. Rör ihop
mjölblandningen med äggsmeten och fördela i muffinsformar eller muffinspanna.

3. Skölj och skär äpplena i klyftor. Vänd dem i kanel och fördela dem i muffinsen. Strö över lite råsocker och grädda ca 15 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *