Veckans Coop Folkparken- Fläskytterfilé med rotfrukter i ugn

den

Allt i en ugnsform som sköter sig självt medan du adventspysslar! Japp, den perfekta middagen alltså 🙂

Med enkla och smakrika ingrediernser så blir detta en rikigt mumsig måltid där honung och citron tar ut sin smakliga rätt

Fläskytterfilé med sötpotatis, morot och palsternacka i ugn
4-6 portioner

ca 800-1000 g fläskytterfilé
2 sötpotatisar, skalade och skurna i medelstora bitar
2-3 palsternackor, skalade och skurna i medelstora bitar
2-3 morötter, skalade och skurna i medelstora bitar
2 msk rapsolja
1 msk pressad citron
2 msk honung
1 tsk salt
Svartpeppar

Till servering
Chilibearnaise

Gör så här:
* Sätt ugnen på 200 grader
* Lägg fläskytterfilén i mitten av en ugnsform
* Lägg sötpotatis, morot och palsternacka runt om köttet
* Blanda ihop olja, citronsaft, honung, salt och peppar i en skål och häll sedan över blandningen över allt
* Tillaga i ugnen i ca 40-45 minuter
* Servera med chilibearnaise och en god sallad

Har du en tjockare köttbit, skär rotsakerna i större bitar och kör ca 45-50 minuter

Nu kan du köpa min slowcookerkokbok 🙂 Den finns på Bokus och på Isaberg förlags hemsida

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *