Detta blev så himla bra! Jag blev inspirerad av Zenias kaftarecept och tänkte att detta borde man kunna göra i slowcookern. Det var en bra tanke! Älskar sådana här allt-i-ett rätter som bara sköter sig själv och det är verkligen bara att servera när det är dags för middag.
Turkiska biffar på potatis och grönsaksbädd
6 portioner
Ingredienser
Köttfärsbiffar
800 g köttfärs
0,75 dl ströbröd
2 dl vatten
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk paprikapulver
1,5 tsk torkad persilja
1 krm kanel
1 krm kardemumma
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Grönsaksbädd
6-8 fasta potatisar, skurna i smala skivor
10 champinjoner, halverade
10 små tomater, halverade
1 röd och 1 gul paprika, skurna i skivor
1 msk rapsolja
1 tsk salt
Till servering
Turkisk yoghurt
Libabröd
Gör så här:
- I en bunke, häll i ströbröd, vatten och kryddorna och låt stå några minuter.
- Lägg ner färsen och blanda om ordentligt. Gör lite större biffar.
- Lägg ner alla grönsaker i din slowcooker, salta och häll över olja och blanda om allt.
- Lägg biffarna ovanpå grönsakerna.
- Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h.
- Servera med turkisk yoghurt och libabröd.
Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
0 comments on “Turkiska biffar på potatis och grönsaksbädd”Add yours →