Sötpotatispaj med kycklingbacon och champinjoner

Att använda sötpotatis som pajskal är så himla smart och gott 😊 använd en mandolin för att få tunna skivor som du täcker botten med, gör en stanning (jag gör min på keso, ägg, mjölk och fiberhusk). Sen fyller du på med vad du vill och in i ugnen. 😊😊

Sötpotatispaj med kycklingbacon och champinjoner

4 portioner

1 liten sötpotatis

2 pkt kycklingbacon

10 champinjoner

Stanning

4 ägg

1 dl mjölk

1,5 msk fiberhusk

500 g minikeso

1 tsk vitlökspulver

1 tsk örtsalt

Topping

1 tomat

Lite riven ost

Gör så här

  1. Hyvla sötpotatisen med en mandolin. Smöra en form och täck med skivorna
  2. Mixa ihop ingredienserna till stanningen med en mixer
  3. Fräs champinjoner och bacon och lägg på och tryck ner i stanningen.
  4. Lägg på skivad tomat och riven ost
  5. In i 200 grader i ca 20 minuter

Viktväktarna: 5 sp per portion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *