Nyårslöften och 5 fettsnåla crockpotrecept

Nyårslöften och 5 fettsnåla crockpotrecept

Det är januari och ett nytt år ligger framför oss som ett löfte om stordåd som ska göras, nya smaker som ska upptäckas och träningsmål som ska krossas!

Jag har två huvudmål för 2016 som är:

1. Vill komma upp i 200 crockpotrecept på bloggen och utforska alla hörn av denna underbara matlagningskompis som gjort min matlagning till ett rent nöje. Ligger nu på 42 recept och har cirka 30 st på min ’ska lagas snarast’ lista..

.

image

2. Jag ska filma en certifieringsklass till Advanced Bodycombatinstruktör i vår och satsar nu på att komma i grym form till april. Så gärna knäcka den där 70 kg gränsen som jag kämpat emot i 2 år efter min sista förlossning (började på 85 kg och ligger nu runt 75- 76 skulle jag tippa (tänker inte väga mig ännu på några veckor efter denna julapokalyps av mat).

Eftersom jag är gruppträningsinstruktör  och varit det i ca 14 år så ser vi mer än någon annan hur gymmet och klasserna exploderar andra veckan i januari! Det är helt underbart att se alla dessa människor ladda om för att ge sig själva mer energi och nå sina mål
å

image

Så jag tänkte att jag samlar några fettsnåla recept som är fulla med grönsaker, magert kött eller linser och smakar amazing. Hoppas de kan inspirera dig att nå de mål du nu önskar!

Pulled beef
Högrev är ofta billigt och skör du bort det mesta synliga fettet så är det väldigt bra kött. Men massa goda kryddor och t ex guacamole och sallad till så har du en utmärkt måltid.

Höstgryta med massor av grönsaker
Smalt kött, alla grönsaker du kan hitta och mumsiga kryddor. Japp! Succé!

Fläskytterfile med kryddig sås
På en bädd av rödlök så lägger du bara en fläskytterfile och har en sås över. Sen kan du servera den med vad du vill beroende på säsong. En bulgursallad med massa grönsaker kanske eller potatis i ugn.

Tacokyckling
Kyckling är så bra! Smalt, gott och det blir liksom alltid bra! Denna är inte bara god, den är så snabb och förbereda att det tar max 5 min.

Sötpotatis soppa med kokosmjölk och lime.
Sötpotatisen gjorde entré i mitt liv för bara nåt år sedan och ju mer jag lagar med denna underbara ört! Japp, det är inte en rotfrukt utan är en som ört. Skumt? Japp, men en är så fantastisk! I soppa, som tillbehör (som du kan laga i pottan), i biffar, i grytor. .. Iallafall,  denna soppa är så god att man aldrig vill att den ska ta slut. Perfekt när det är så infernaliskt kallt som det är nu (vi har 20 minus nu)

Så där! Det var några recept. Har du några recept att tipsa om? Lämna dem gärna i kommentarerna…

Ha ett amazing 2016! Nu kör vi!

0 comments on “Nyårslöften och 5 fettsnåla crockpotreceptAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *