Det bästa av två världar! En mumsig köttfärssås möter den vegetariska linsbolognesen ❤ och kärlek uppstod.
Genom att blanda linser och nötfärs så uppnår du flera saker:
1. Om du brukar göra köttfärssås på bara nötfärs så blir du miljövänligare då linser är bättre för miljön.
2. Det blir billigare än bara med kött. 😊
3. Du får samma goda smak av köttet och samtidigt ovanstående pluspoäng 👍👍👍
Nu är förbokningen för min nya kokbok ”Kom i form med din slowcooker” igång 🤩 Detta är en kokbok fylld av hälsosamma och kaloriberäknade recept. Förboka och få ett signerad bok och chans att vinna en Crock-Pot klicka här fär att förboka
Köttfärssås med linser
6-8 portioner
500 g nötfärs
1,5 dl belugalinser eller röda linser
3- 4 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
2 burkar krossade tomater
1 dl vatten
5 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger eller äppelcidervinäger
0,5 dl ketchup
1 msk kinesisk soja
2 buljongtärningar, en kött och en mörk oxbuljongtärning
1 dl matlagningsvin, rött
1- 2 tsk torkad oregano
1,5 tsk salt
Gör så här:
Bryn löken och nötfärs om du föredrar det i lite olja eller smör och häll sedan ner resten av ingredienserna i din Crock-Pot.
Kör på låg i 6-7 h, rör om ordentligt och koka en god pasta till och toppa med riven parmesanost.
Viktväktarna: Vid 8 portioner blir såsen 3 SP, lägg till för pasta
0 comments on “Köttfärssås med linser”Add yours →