Det är januari och nu kommer de fattigaste veckorna på året så nu är jag igång igen med mitt no waste- slowcooking. Så in med huvudet i kyl och frys och börja kika vad som finns så lagar vi slut på det vi faktiskt har. Heja plånbok och miljön på en gång 🎉🎉
Denna sås blev överaskande god, jag stekte korv till den lite kräsna barnet men han slukade hellre såsen. Så barnvänlig- check! Du kan även köra ner några rivna morötter om du vill smyga in ännu mer grönsaker i såsen 😊

Köttfärsås med aubergine, zucchini och paprika
4-6 portioner
600 g blandfärs (nötfärs och lammfärs går också bra)
1 zucchini, delad i mindre bitar
1 aubergine, delad i mindre bitar
1 röd och 1 gul paprika, delad i mindre bitar
500 g krossade tomater
1 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk äppelcidervinäger
1,5 tsk vitlökspulver
1 lökpulver
1 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här
- Bryn färsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
- Lägg ner alla ingredienser i slowcookern och rör om.
- Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG på 6-7 h.
- Servera med pasta och riven parmesan eller någon annan smakrik hårdost.

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR



0 comments on “Köttfärssås med aubergine, zucchini och paprika i slowcookern”Add yours →