Barnen har blivit förälskade i köttbullar i gräddsås från GOOH och jag blir då lätt besatt vid att försöka göra det själv. Jag gjorde köttbullarna i ugnen för att få en ”mittimellan” yta och gjorde sedan en gräddsås av pulversåsmix. Enkelt och gott och tillsammans med färskpotatis så var det supergott tyckte jag. Barnen gav den gott och mittimellan i betyg 🙂 de är min mest ärliga kritikerskara 😂
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina kokböcker.
Köttbullar i gräddsås
4-6 portioner
600 g blandfärs
0,75 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
0,5 msk kinesisk soja
2 tsk lökpulver
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
2 påsar gräddsås från pulver
Serveras med:
Kokt potatis
Lingonsylt
Gurka
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop ströbröd, mjölk soja och kryddor i en bunke och låt stå i 5 minuter.
- Blanda ner färsen och knåda runt ordentligt.
- Rulla köttbullarna och lägg i en ugnsform och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.
- Vispa ihop såsen enligt instruktionerna på förpackningen.
- Koka upp såsen och lägg sedan ner köttbullarna och servera.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Det är så gott med köttbullar, gräddsås och potatis.
Ja verkligen 🙂