Kålrot i slowcookern

Kålroten är en underskattad pärla! Den passar utmärkt till det mesta- du kan ugnsrosta som pommes frittes eller göra mos eller som jag gör här- baka den under dagen i din Crock-Pot till den är mjuk och servera med smör och salt. Kålroten är kalorisnål och har lite kolhydrader vilket gör att den passar till bl a LCHF.

Nu hade jag en lite lyxigare smaksatt olivolja men det går bra att blanda olivolja med fryddor såsom timjan, rosmarin, basilika mm

Kålrot i Crock-Pot

Ingredienser:

1 kålråt ca 300-400 g

Olivolja blandat med kryddor och salt

Gör så här:

Lägg ner ett bakplåtspapper som du klippt av hörnen på i din Crock-Pot. Dela kålroten på hälften och lägg ner i Crock-Poten och häll över olivolja. Kör på låg i 6-8 h ( ja, det tar tid, är den större- lägg på någon timme eller dela i mindra bitar)

 

 

0 comments on “Kålrot i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *