Jordgubbs och blåbärspaj med steelcut oats

När jag fick min Crock-Pot så googlade jag järnet och hittade mycket amerikanska recept och de använder något som kallas Steelcut oats när de gör gröt i sina Crock-Pots, detta har jag inte hittat i Sverige innan utan använt havrekross istället. Nu finns det Steel Cut Oats från AXA i butikerna 🙂 och såklart måste jag prova den i min frukostpaj.

Missa inte att följa Lindas Mathörna på Instagram eller Facebook

Jordgubbs och blåbärspaj med steelcut oats

10-15 Jordgubbar (färska eller frysta som är tinade)

Blåbär (färska eller frysta – ca 2 dl- som är tinade)

1-2 msk maizena

2 msk sötning (socker, sötningsmedel eller vad du föredrar- denna gång provade jag Nick´s nya sötningsmedel, den var bra 🙂

Topping

2 dl steelcut oats

2,5 dl havregryn

0,75 dl smör

0,5 dl sötning

1 krm salt

Gör så här

  • Lägg ner ett bakplåtspapper i botten av din Crock-Pot (dettta gör det lätt att lyfta ur pajen när den är klar)
  • Blanda runt bären med sötning och maizena och lägg ner det på bakplåtspappret i Crock-Poten
  • Blanda ingredienserna till toppingen och häll den över bären
  • Sätt på locket, men lägg en träslev under locket så kondensen åker ur gryten.
  • Kör på hög i 3-4 h
  • Lyft ur pajen och låt svalna något
En träslev undet locket gör att kondensen försvinner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *