När jag fick min Crock-Pot så googlade jag järnet och hittade mycket amerikanska recept och de använder något som kallas Steelcut oats när de gör gröt i sina Crock-Pots, detta har jag inte hittat i Sverige innan utan använt havrekross istället. Nu finns det Steel Cut Oats från AXA i butikerna 🙂 och såklart måste jag prova den i min frukostpaj.
Missa inte att följa Lindas Mathörna på Instagram eller Facebook
Jordgubbs och blåbärspaj med steelcut oats
10-15 Jordgubbar (färska eller frysta som är tinade)
Blåbär (färska eller frysta – ca 2 dl- som är tinade)
1-2 msk maizena
2 msk sötning (socker, sötningsmedel eller vad du föredrar- denna gång provade jag Nick´s nya sötningsmedel, den var bra 🙂
Topping
2 dl steelcut oats
2,5 dl havregryn
0,75 dl smör
0,5 dl sötning
1 krm salt
Gör så här
- Lägg ner ett bakplåtspapper i botten av din Crock-Pot (dettta gör det lätt att lyfta ur pajen när den är klar)
- Blanda runt bären med sötning och maizena och lägg ner det på bakplåtspappret i Crock-Poten
- Blanda ingredienserna till toppingen och häll den över bären
- Sätt på locket, men lägg en träslev under locket så kondensen åker ur gryten.
- Kör på hög i 3-4 h
- Lyft ur pajen och låt svalna något
0 comments on “Jordgubbs och blåbärspaj med steelcut oats”Add yours →