Hemmagjord proteinkaka med jordnötssmör och choklad

Detta är den bästa proteinkakan jag ätit och gjort. Den är noga framtagen och justerad över ca 6 års tid (gör typ minst 1 i veckan 😊😊) och jag har provat måååånga proteinpulver. Självklart kan du prova med just ditt favoritpulver men du kan behöva justera lite i mängd för att få rätt konsistens.

Hemmagjord proteinkaka med jordnötssmör och choklad

Steg 1

2 dl vitafiberpulver

0,5 dl vatten

Gör så är:
Blanda och kör i micro på ca 600 w i 15 sek

Vitafiber innan jag tillsatt vatten
Med vatten

Steg 2

4,5 dl proteinpulver (jag använder Tyngre vassleprotein kladdkaka)

Ca 12 bitar choklad (just nu kör jag 50 % ljus blockchoklad och 50 % Tonys Chocolat caramel and seasalt, för att jag inte kan leva utan Tonys Chocolat, det går utmärkt)

0,5 – 1,5 msk Mjölk ( ta en tsk i taget)

Blanda i 4,5 dl proteinpulver med chokladsmak med vitafiberblandningen

Häll i 0,5 msk mandelmjölk eller vanlig mjölk i taget och knåda, ta lite i taget- man vill inte ha den för ”blöt”

Smält 12 bitar choklad (jag kör i micro på 350 w i 2 minuter, testa dig fram vad som funkar för dig)

Tryck ut kakan i en form, bred på jordnötssmör och sedan höll över smält choklad

Vassleproten från Tyngre och Vitafiberpulver från Bulkpowders
Bred på jordnötssmör

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Tessan skriver:

    Hej Linda! Du har inte möjligen räknat SP på denna? Tack för alla dina goda recept.

    1. Linda skriver:

      Jo, jag beräknade 1/6 dels kaka på 4- 5 SP (lite beroende på hur mycket choklad jag tog 😂)

Lämna ett svar till Tessan Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *