Etiopisk kyckling med ris och russin

Anna som skickade in detta recept skrev så här:

Här kommer mitt recept. Lite twistat. Fick till mig det då jag jobbade med ensamkommande barn o denna maträtt lärde jag mig av 2 killar från Etiopien

Jag tänkte att detta skulle vara en riktigt bra allt-i-ett rätt 🙂 Den blev så god och perfekt mealprepp insåg jag också. Så har ett gäng matlådor nu också.

Den går utmärkt att laga både i slowcookern, tryckkokaren och i gryta på spis.

Etiopisk kyckling med ris och russin
4-6 portioner

Ingredienser
800 g kycklinglårfiléer
2 grovrivna morötter
1 gul lök, hackad
1 dl gula russin
4 dl ris
7 dl vatten
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk gurkmeja
1 tsk kanel
1 krm mortlad nejlika
2 tsk spiskummin
1 krm kardemumma
1,5 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här:
– Bryn kycklingen i en stekpanna/gryta eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. (Om du inte hinner detta så kan du hoppa över detta steg). Lyft ur kycklingen och lägg den vid sidan om.
– Stek morotsriv, lök och vitlök i lite olja i en stekpanna.
– Häll ner ris, vatten, russin och alla andra kryddor över lök och vitlök i slowcookern/tryckkokaren/grytan
– Lägg ner kycklingen oxå ovanpå allt.

Kör enligt följande
– På LÅG: 2,5 -3 h
– På HÖG: 1,5- 2 h
– Expressen: 15 minuter på tryckkokning
– Gryta på spis: Koka på låg värme i ca 15-20 minuter

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR


6 comments on “Etiopisk kyckling med ris och russinAdd yours →

  1. Har svårt att få upp trycket i expresscookern med den mängd vätska som anges i receptet. Verkar koka in i riset innan trycket byggts upp. Är det vanligt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *