Anna som skickade in detta recept skrev så här:
Här kommer mitt recept. Lite twistat. Fick till mig det då jag jobbade med ensamkommande barn o denna maträtt lärde jag mig av 2 killar från Etiopien.
Jag tänkte att detta skulle vara en riktigt bra allt-i-ett rätt 🙂 Den blev så god och perfekt mealprepp insåg jag också. Så har ett gäng matlådor nu också.
Den går utmärkt att laga både i slowcookern, tryckkokaren och i gryta på spis.
Etiopisk kyckling med ris och russin
4-6 portioner
Ingredienser
800 g kycklinglårfiléer
2 grovrivna morötter
1 gul lök, hackad
1 dl gula russin
4 dl ris
7 dl vatten
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk gurkmeja
1 tsk kanel
1 krm mortlad nejlika
2 tsk spiskummin
1 krm kardemumma
1,5 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här:
– Bryn kycklingen i en stekpanna/gryta eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. (Om du inte hinner detta så kan du hoppa över detta steg). Lyft ur kycklingen och lägg den vid sidan om.
– Stek morotsriv, lök och vitlök i lite olja i en stekpanna.
– Häll ner ris, vatten, russin och alla andra kryddor över lök och vitlök i slowcookern/tryckkokaren/grytan
– Lägg ner kycklingen oxå ovanpå allt.
Kör enligt följande
– På LÅG: 2,5 -3 h
– På HÖG: 1,5- 2 h
– Expressen: 15 minuter på tryckkokning
– Gryta på spis: Koka på låg värme i ca 15-20 minuter
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Ska morötterna i smowcookern eller läggas i efteråt?
De ska i från början, bra att du frågade, ska förtydliga det i receptet 🙂
De ska läggas i med de andra 😊😊
Har svårt att få upp trycket i expresscookern med den mängd vätska som anges i receptet. Verkar koka in i riset innan trycket byggts upp. Är det vanligt?
Hmm, inte hört den tidigare.. den var klurig… Måste fundera 😊