Är du redo för en fantastisk kycklingrätt med så mycket smak? Då är detta svaret! Det är många kryddor men så värt det! De flesta kryddor är sådant som oftast finns hemma i skåpen och låt försteget med löken ta några extra minuter 😊
Detta är en klassisk etiopisk kycklingrätt där du på slutet lägger i kokta ägg. Jag åt detta med naanbröd och ris och en sallad och det var så gott!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Doro wat- etiopisk kyckling i slowcookern
4 portioner
8 kycklinglår med skinn och ben
2 gula lökar, skuren i skivor
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 dl tomatpuré
3 dl vatten
0,5 pressad citron
0,5 krm malen nejlika
1 krm lökpulver
1 krm – 1 tsk chilipulver (helt efter egen önskan på hur starkt man vill ha det)
2 msk paprikapulver
1 krm muskot
1 krm kanel
1 krm vitlökspulver
1 krm kardemumma
1 tsk salt
På slutet
6 kokta ägg, halverade
- Stek löken på medelhög värme i rätt generöst med smör tills den blir mjuk och börjar bli lite karameliserad. Rör om med jämna mellanrum.
- Tillsätt kryddblandningen och stek i några minuter till. Ju längre du steker desto bättre så lägg gärna extra tid på detta.
- Tillsätt vitlök med löken och stek i ca 5 min till. Lägg ner lök- och kryddblandningen i slowcookern.
- Stek kycklingen i stekpannan i olja så den får lite färg runt om och lägg sedan ner kycklingbenen i slowcookern.
- Häll i vatten tomatpuré och pressa i citron och rör om.
- Kör på LÅG i 5-6 h eller HÖG i 3-4 h.
- Innan servering så lägg i de halverade äggen och ös lite sås ovanpå.
- Servera med ris och naanbröd eller liba bröd
Nedan ser du även det andra receptet jag gjorde från Etiopien- en lammgryta- recept hittar du här
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Hej, om jag skulle vilja göra denna i crock pot expressen, vilka inställningar ska jag använda och behövs det lägga till något isåfall?
Denna borde funka bra som den är.. skulle köra på MEAT i 15-20 minuter
Ursäkta jag ställer en konstig fråga eventuellt. Vilken köttbit exakt menar du med kycklinglår? Är det lårbiten eller är det de som på engelska är drumstick?
Mvh
Det är absolut ingen konstig fråga 😊 ja, drumstick eller kycklingklubbor..
Såååååå gott! Körde med kycklingfile och det blev fantastiskt gott. Mycket smak men inte starkt.
Var tveksam till ägghalvor men det smakade väldigt bra med dem till
Åh vad roligt att höra 🥰 jag älskade oxå att det är mycket smak men inte starkt 😊
Kryddorna – ingår de i någon färdig kryddblandning? Jag har rätt mycket olika asiatiska och afrikanska kryddblandningar.
Hej Eva
Jag vet faktiskt inte, men prova lite, det blir säkert gott med någon afrikansk blandning 😊