Crockpot – Vitlöksspäckad lammstek

den

En lammstek med timjan, rosmarin och vitlöksklyftor instoppade som får stå och utveckla smaker i ett antal timmar- låter det som en bra idé? Jag tyckte det och det var en alldeles utmärkt idé om jag får säga det själv!

image

Köttet blev kanon, det ramlade inte ihop helt utan gick att skiva bra.
En hit helt enkelt!

1 kg lammstek
5 morötter
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten
2 tsk Worcestershiresås
Salt
Peppar
Vitlökspulver

image

Skär löken i klyftor och morötterna i bitar. Blanda ihop majsstärkelse och vatten och blanda ihop med grönsakerna.

image

Krydda steken med salt,peppar, rosmarin, timjan och vitlökspulver. Fräs i stekpanna så den får stekyta. Skär djupa skåror i steken och stoppa i halva vitlöksklyftor i.

image

Lägg ner köttet i pottan och häll i Worcestershiresås.
Kör på låg i 4- 5 h eller hög i 2-3 h

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sten-Åke skriver:

    Hej
    Det blev jättegott men jag ställde min slowcooker på låg och räknade med 5-6 tim tillagning för 1,5 kg stek.
    Jag satte också en termometer på 55-57 grader.
    När jag tittade till steken ef 4 tim så var graderna på 69 så jag undrar är det inte graderna som får avgöra när steken är klar?

    1. Linda skriver:

      Ja, det är absolut bäst med termometer 😊😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *