Crockpot- Stekt stek… :)

Crockpot- Stekt stek… :)

Hahaha, rubriken blev rätt knasig med det är precis vad det var- Stekt stek… jag hade massa över från gårdagens fransyska och tänkte att den vill jag göra något mer med… så jag skar den i bitar och stekte i smör i stekpanna och serverade med pasta och tomatsås med ricotta.

Det blev SÅÅÅ gott… nu måste jag omedelbart experimentera med kryddning för jag tror att man kan göra grym kebab på detta sätt…

Fick tyvärr ingen bild då barnen kaosade runt omkring. Får ta en bild från gårdagens stek.

image

9 comments on “Crockpot- Stekt stek… :)Add yours →

 1. Oj så gott det ser ut! 🙂

  Sitter här och surfar på Crockpot recept samtidigt som jag stillar min nyfikenhet. Om du som crockpot-proffs ska rekommendera en gryta till en nybörjare (som aldrig har lagat mat på detta sättet) ska köpa en allround-gryta – vilken tycker du att jag ska köpa då? Min tanke är främst att köra långkok – dvs att middagen är klar när man kommer hem från jobb och skola! 🙂

  1. Vad roligt att du är sugen på en crockpot 😊
   Jag har en superbasic crockpot (märket crockpot) med bara 3 lägen- hög, låg och värmehållning. Jag har klarat mig superbra med den. Men ska man vara borta länge så kan ju en timer vara extra bra (det är min näst plan). Detta för att maten inte överkokas utan kan stå på varmhållning några timmar. Vet att många är rätt nöjda med kopiorna från t ex clas Olsson och andra märken men känner mig alltid lite tryggare med ett välkänt märke. En basicmodel är inte så dyr heller.. ligger nog runt 500/600 kr.
   Lycka till 😊

   1. Hej igen!

    Tusen tack för snabbt svar! 🙂

    När jag surfar runt bland dina recept ser jag att många av dom är på 4-5h. Om jag fixar på morgonen när jag går hemifrån och vill att maten ska vara klar när jag kommer hem (ca 8-9h senare). Fortsätter jag med sk ”värmehållning” tills dess att jag kommer hem då? Eller finns det någon ”omförvandlare” så man kan köra maten under längre tid? Många frågor och du svara när du har tid! 🙂

    Tack än en gång! <3

    1. Vissa saker blir inte bra om det får stå och koka för länge- det blir torrt- Tex magert kött som kycklingfile eller fläskfilé. Men t ex fläskkarré och kycklinglår kan koka längre. Bolognese och pulled beef likaså.
     Regeln är typ halvera tiden om du kör på hög. Tex står det 6 h på låg så kan du köra ca 3 h på hög. Och tvärtom såklart – 3 h på hög blir ca 6 h på låg- Har inte provat att köra länge på varmhållning men några timmar ska inte vara några problem. Man får prova lite 😊
     Observera bara att alla pottor är lite olika varma så man får lära känna sin potta…

 2. Har du provat att köra fryst kött någon gång? Tänkte på exp kycklingfilé om man kunde ”förlänga koktiden” genom att lägga ner fryst kött… 🙂

  1. Absolut, fryst kyckling förlänger koktiden så prova det. Prova att lägga ner en hel fryst kyckling och då blir den nog kanon efter en arbetsdag 😊

 3. Igår köpte jag en gryta och nu står ”tomtegröten” igång så vi kan äta efter vi tränat!! 😃Spännande😃

  1. Åh vad roligt! Hoppas du får många mumsiga rätter tillsammans med din potta 😊😊 hoppas tomtegröten smakar gott efter träningen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *