Som en dröm! Denna gryta är som en varm vind från orienten som gör dig varm och mätt och lycklig!
Jag har nu ätit den 3 dagar i rad och den blir bara godare och godare för varje natt i kylen så den görs med fördel en dag i förväg.
Orientalisk gryta med spiskummin, tomat och aprikoser
1, 2 kg högrev
1 burk krossade tomater
1 påse torkade aprikoser (typ 15 st)
3- 4 dl vatten
2 buljongtärningar (1 kött och 1 mörk oxbuljong)
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk socker
1 tsk salt
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
Gör så här:
Skär köttet i bitar, salta och bryn det i smör i en stekpanna.
Lägg ner köttet i crockpoten och häll över resten av ingredienserna.
Kör på låg i 6- 7 h eller hög i 3- 4 h (min blev klar på 3 på hög)
Servera med bulgur och en sallad och citronklyfta
Gjort den idag. Blev precis lika god som utlovat!
Körde 4 tim på hög då jag behövde ha i lite Maizena sista timmen för att få till krämigheten (hade nog i för mycket vatten).
Även lite cayennepeppar åkte i för att balansera sötman 🙂
🤩🤩🤩 awesome!!!