Mongolisk kyckling med broccoli i slowcookern

Det har cirkulerat ett recept på mongolisk biff ett tag och jag blev så sugen, men hade bara kyckling hemma men tänkte att det måste ju funka.. och älskar när jag har rätt 😊 blandningen av de olika sojorna tycker jag blev super och med lite risvinäger till så får smaken lite extra sting. 

Och så gör det ju inget att det tar 10 min max att förbereda. Sen kokade jag bra ris när barnen kom hem och allt är färdigt! Jag älskar min crockpot!!!

Mongolisk kyckling med broccoli
1 kg kycklingfilé (jag använde kycklinginnerfile som var frusna)

0, 5 dl maizena 

0, 5 dl kinesisk soja 

0, 5 dl japansk soja 

2 tsk ingefärapulver 

0, 5 tsk chiliflakes 

0, 5 msk risvinäger 

3 hackade vitlöksklyftor

1 dl sötning (farinsocker t ex)

0, 5 msk sriracha eller 1 tsk chilipulver

0, 5 dl vatten 

2 buntar broccoli 

Gör så här:

Lägg kycklingbitarna i crockpoten och häll över maizena. Blanda om ordentligt.

Blanda ihop allt annat utom broccolin och häll över kycklingen och rör om lite till.

Om frusna kycklinginnerfile: Kör på låg i 3-4 h

Om tinade: Kör på låg i 2-3 h

Lägg ner broccolin sista 30 minuterna. Servera med ris.

5 comments on “Mongolisk kyckling med broccoli i slowcookernAdd yours →

  1. God fortsättning! Låter smarrigt ska prova nästa gång. Är barnsligt förtjust i broccoli, har alltid i frysen:-) En fråga: om jag tar fram broccolin ur frysen när jag börjar med förberedelserna, ska de fortfarande i sista 30, eller kanske sista 60?

    1. Hej Peter 😊 om de fortfarande är lite frysta så kanske de behöver mer tid för att bli varma.. kanske 45-60 minuter. Prova och berätta gärna hur det gick 😊👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *