Crockpot – Kycklingstroganof

Crockpot – Kycklingstroganof

Tricket för att få kycklingfilé att bli bra i crockpoten är att inte laga den för länge. Kycklingfilé är absolut inte nåt du låter stå hela dagen, då blir den torr. Kycklingben är bättre, det är lite fetare kött.

Kör denna max i 2,5 h på hög (observera att alla pottor är lite olika) eller på låg i 3, 5 h. Då hade jag mindre kycklinginnerfileer så har du större bitar så justera lite.

image

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 champinjoner
ca 700 g kyckling
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
0,5 dl ketchup
1,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl crème fraiche, valfri fetthalt

Fräs lök, finhackad vitlök och champinjoner i margarin. Krydda med lite salt. Lägg i pottan tillsammans med kycklingen.

Blanda ihop allt annat utom crème fraichen och häll röran över kycklingen och grönsakera.
Sätt på hög i 2 – 2,5 h på hög. När det är 30 min kvar så häll i crème fraichen.

Servera med råris och stekt zucchini

image

image

image

8 comments on “Crockpot – KycklingstroganofAdd yours →

 1. Ahaaa va bra tack för infon om torr kyckling…har verkligen undrat varför den är torr efter 7 timmar!!?? Hihi perfekt då ska jag genast lära om och göra rätt.

 2. Vi har exakt likadana crock pots, och jag ska nu till helgen göra en köttgryta i min. Har tänkt göra för ca 8 personer. Tänkte på typ en boeuf bourguignon, men är så osäker på om de kommer få plats för så många personer, haha. Hjälp en okunnig tjej!

  1. Hej Emma
   Gryta för 8 kan vara lite i snålaste laget… om jag skulle laga nåt till så många personer skulle jag nog laga pulled beef eller pulled pork. Där kan man lätt klämma i 3 kg kött.
   Lycka till 😊

 3. Funderar om maten blir bra eller torr om den står flera timmar på varmhållning. Jobbat heltid om vill att maten skall vara klar när jag kommer hem. Så jag måste göra i ordningen på morgonen vid 7.30 hemma efter 16. Funkar det bra. Har ingen Crocker som ställer in tiden när den ska börja undan det blir ju varmhållning efter tillagningen är klar.
  Har nyss skaffat en potta. Din sida verkar vara fantastisk!!

  1. Hej Mia 😊 vad roligt att du skaffat en crockpot! Min är min bästa vän i köket. Om du kör med filéer så kommer det nog bli torrt. Men om du kör med frysta kycklinglår eller kycklingben så kan det nog bli bra 👍😊 prova och berätta gärna hur det gick..
   Hoppas bloggen kan hjälpa dig med din matlagning i crockpoten.. tveka inte att fråga om du undrar något mer 😊

 4. Har precis gjort detta recept färdigt. Såååå himla gott! Har provat flera av dina recept och måste bara säga tack för inspiration:-) Verkligen goda maträtter! Keep it up!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *