Slowcooking- Köttfärssås med mango chutney och rödvin

Slowcooking- Köttfärssås med mango chutney och rödvin

Oh My God! Jag är nästan redo att erkänna att denna köttfärssås slår min vanliga favorit. 

Denna fick en djup smak och gör sig absolut bäst efter en natt i kylen så gör den gärna dagen innan. Mango chutney och kalvfond var något nytt för mig i köttfärssås men detta recept kommer bli en klassiker hos oss 👍👍


Köttfärssås med mango chutney och rödvin
4-6 portioner

800 g nötfärs
4 pressade vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 dl mango chutney
5 msk tomatpuré
1 dl chilisås
3 msk kalvfond
1 dl rödvin/matlagninsvin
1- 2 tsk torkad oregano
1,5 tsk salt

Gör så här

Bryn nötfärsen om du föredrar det och lägg ner färsen i pottan tillsammans med alla andra ingredienser. Rör om och kör på låg i 6-8 h. 

(Självklart kan man köra kortare tid om man har ett tajtare schema men köttfärssås är en av de rätter som tjänar på att stå länge)

Servera med en god pasta och nyriven parmesan eller annan god ost.

Följ mig på Instagram och facebook och missa inte att förboka min slowcookerkokbok HÄR

12 comments on “Slowcooking- Köttfärssås med mango chutney och rödvinAdd yours →

 1. Hejsan!
  Jag gjorde ditt recept igår med lite modifiering. Får jag dela och berätta var jag hittade det?
  Mvh Anna

  1. Hej Anna 😊
   Vad roligt att du provade den.. självklart får du dela och berätta.
   Önskar dig en trevlig helg med massa sol 😊🌞

 2. Hej,
  Tänkte testa din köttfärssås – bryner du färsen först eller blandar du bara allt med rå färs?
  Med vänlig hälsning,
  Karin

  1. Hej Karin
   Jag brukar bryna färsen för jag gillar smaken 😊 det går att köra ner den rå, men det är en smaksak.
   Lycka till 👍😊

 3. Hej!
  Testade detta recept, men den blev för söt/fruktig för min smak.
  Men med riven pepparrot på blev det jättegott, styrkan balanserade upp det söta.
  Ska testa ett av dina andra recept på köttfärssås nästa gång.
  Eftersom jag fick min ”potta” i julklapp, måste vi testa oss fram – det är en kul process.
  Du har ingen vanlig gul lök i receptet. Varför?
  Mvh
  Carina

  1. Hej Carina
   Roligt att du provar och att du anpassar efter enda preferenser 😊👍 alltid roligt att höra egna versioner av recepten.
   När jag gjorde bolognesen hade jag ingen crockpot som jag kunde steka i och orkade därför inte fräsa löken tidsmässigt. Har provat att bara slänga i utan att fräsa den men tycker det blir en besk bismak. Så den gör sig säkert utmärkt med lök i 👍😊
   Lycka till med all matlagning, när man för snurr på det så kan man leka hur mycket som helst 😊
   Mvh Linda

 4. Hej! Receptet låter jätte gott men jag gillar inte rödvin så jag undrar om det smakar mycket rödvin eller kan man bara strunta i det? Ha en fortsatt trevlig kväll!

 5. Gör din köttfärsås nu i min nya Crock Pot. Har smakat av nu efter 6 timmar på låg och det smakar mycket och gott. . Däremot tycker jag det är svårt att föreställa mig hur den blir om jag kör 8 timmar mot för 6, men provar väl det och ser skillnaden. Ser att många recept som finns ligger på 6 timmar.

  1. Tror egentligen inte att 6 eller 8 h gör en gigantisk skillnad. Men mellan 2 – 8 då börjar det hända saker 👍 använder främst de långa intervallerna så att man vet att man KAN laga den så länge utan att sen blir sämre,

  2. Just rätter med tomat blir bättre ju längre den får stå då tomatsmaken utvecklas då.. den blir ju bra på 6 h oxå 😊 det är dock en bra rätt just om man är borta hela dagen just eftersom den blir bättre av lång tid vilket inte alltid är fallet .. hoppas det blev gott 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *