Crockpot – Köttfärslimpa (nästan kålpudding) med glaze och rotfrukter

den

Är vansinnigt nöjd med mig själv just nu. Detta blev så väldigt gott och alla rätter där konceptet är ’allt i ett’ och maten är helt klar när man kommer hem är så fantastiskt.

image

Limpan
800 g nötfärs
2 msk ströbröd
0,5 dl vatten
3- 4 msk tomatpure
1 ägg
1, 5 tsk salt
2 tsk timjan
1 tsk vitlökspulver eller 1 pressad vitlöksklyfta

Glaze
0,5 dl ketchup
0,5 msk farinsocker
1 tsk Worcestershire sås
2 tsk soja

Kål och grönsaksdelen
200- 300 g vitkål
2 morötter
4 potatisar
1,5 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 msk sirap

Börja med grönsakerna. Skiva kålen i bitar och lägg i botten av botten. Jag stekte den faktiskt inte först. Orkade inte så jag chansade och det funkade i min mening :). Höll över vatten, smulad köttbuljongtärning, sirap och soja.

Rör ihop färsen och lägg som en limpa över kålen.

image

image

Rör ihop glazen och pensla limpan. Stoppa ner potatis och morötter runt omkring och sätt på pottan. Jag hade den på låg i 8 timmar och det var bra.

Servera med rårörda lingon. Alla var nöjda och mätta efter. Speciellt Odin 1,5 var mycket nöjd 🙂

image

image

image

En kommentar Skriv kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *