Jag älskar bowls! Den här rätten har jag ätit från några foodtrucks och jag älskar kontrasterna i smaker och konsistens. Antingen serverar man bowls som dem är eller så kan man göra som tacos och låta alla göra sin egen 😊😊
En version med kimchi, utan ägg
Köttfärsen tar 2 minuter att förbereda och sen är det bara att fylla skålen med saker du tycker om. Är du hardcore så gå till en asiatisk butik, de finns i de flesta städer, annars kan man ta saker som finns på ICA.
Nästa variant med ägg, låt gulan rinna ner bland allt gott.. mums!!
Koreansk bulgogibowl
800 g nötfärs
1- 0,5 msk riven färsk ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
0,5 dl sötning av något slag (farinsocker tex)
0,75 dl japansk soja eller tamarisoja
1 tsk chiliflakes
2 tsk koreansk sås (Gochujangsås) eller srirachia eller sambal oelek
Tillbehör
Babyspenat, paprika, zucchini, rödkål, sojabönor
Gari ( inlagd ingefära)
Srirachiamajonäs ( finns som garantsås)
Kimci ( finns ofta att köpa färdig på burk)
Stekt ägg
Gör så här
Stek färsen och blanda i ingredienserna. Kör på låg i 4-6 h.
Koka ris och hacka och strimla grönsakerna. Lägg upp i skål och toppa med kött och majonnäs. Stek ägget och lägg på toppen.
0 comments on “Crockpot- Koreansk bulgogibowl”Add yours →