Crockpot- Klassisk gryta med champinjoner

Crockpot- Klassisk gryta med champinjoner

Nu har jag experimenterat lite så nu kände jag för en klassiker men lite upphottad med riven ingefära i. Det blev väldigt gott och med kokt råris och sallad så kändes det vansinnigt nyttigt oxå! Grytan tar (om man inte bryner köttet) ca 10 min i föreberedelsetid.

image

Igår orkade jag inte tänka på mat så när min man kom hem med barnen så stirrade jag tomt in i kylen… 3 korvar, 2 små biffar…. sorgligt… så det blev pizza och gyros. Det är ju helt okej någon gång ibland men eftersom jag ofta är helt slut när det är middagstid så är min crockpot min i särklass bästa vän i köket. Jag sparar pengar (för jag skulle säkert lägga minst det femdubbla på hämtmat utan pottan), jag minskar stressen och jag har ofta mat för minst 2 luncher kvar när alla har ätit. Så känner du att middagsmaten är ångestfylld och stressig? Köp en crockpot!  

Det är så väldigt roligt att ni hör av er och kommenterar och framför allt lagar mina recept. Här sitter jag i Södertälje och leker med mat och så hör jag att någon i Norge lagar något av mina recept- väldigt roligt! 🙂 Fortsätt tycka och kom med förslag… sitter och funderar över en glutenfri kanelbullekaka för fullt…

Här kommer receptet!

Klassisk gryta
1 kg högrev eller nötbog
200g champinjoner på burk eller färska ( typ 10 st)
2 vitlöksklyftor
3 morötter
2 msk maizena
2 gula lökar
3 dl vatten
1 mörk oxbuljongstärning
2 msk soja
2 msk Tomatpure
1 msk färsk riven ingefära
2 lagerblad
Salt
Svartpeppar

Det skulle gå snabbt idag så jag struntade i att bryna köttet. Skar de i rätt stora bitar. Men vill man bryna köttet så gör man såklart det.

image

Blanda ihop allt utom maizena i pottan. Lägg i kött och blanda runt lite. Ställ på låg i  6-8 h eller hög i 4 h.

image

image

3 comments on “Crockpot- Klassisk gryta med champinjonerAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *