Crockpot – Klassisk äppelsmulpaj

Crockpot – Klassisk äppelsmulpaj

Var ju tvungen att prova ett  smulpajsrecept. .. som förväntat så blev det amazing..

image

Missa INTE saltet!!!!! det gör hela grejen!!! Detta är min mammas klassiska smulpajsrecept och den funkar jämt. Man kan byta ut lite mjöl mot havregryn om man vill. Jag gjorde dubbel smuldeg för att, vad kan jag säga, smulet är liksom livet!!

image

Vill man ha det där lite småbrända crunchet på toppen så gör den i ugnen istället. Denna blev lite crunchy men mer av en mumsig, smulig äppeldrömskaka med extra yummy!  Äpplena blev sååå bra när de fick stå länge i pottan..

Klassisk äppelpaj i crockpot
7 äpplen
Socker
Kanel

Smuldeg
6 dl Vetemjöl
200 g Smör
2 msk Socker
1 tsk Salt
0,5 tsk bakpulver

Skala och dela äpplena i mindre bitar och lägg i en smörad crockpot. Strö över socker och kanel.

Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och smula över äpplena. Sätt på låg i 4- 5 h. Lägg gärna en träslev som en kil under locket så vätskan dunstar ut, annars blir det lätt lite degigt. Eller så torkar du av locket några gånger under tiden.

Låt stå utan lock när pajen är klar i ca 1 h. Servera med glass eller vaniljsås eller som vi gjord- med båda två :):)

image

image

image

image

image

Sätt på låg i 4 h

4 comments on “Crockpot – Klassisk äppelsmulpajAdd yours →

  1. Jag tänker ge mig på den här i helgen. Jag har blåbär i frysen och vaniljsås hemma😋. Min blir glutenfri men tänker ta med lite glutenfria havregryn. Jag har celiaki. Jag ska prova mig fram till något som blir mums!

      1. Det var svårt när jag som utmärglad ensamstående mamma med en liten kille med diabetes typ 1 fick veta att jag hade celiaki. Men det har blivit bra💗.. Min mamma hade prosiasas. Jag har celiaki, min son har diabetes typ 1. Samma gen orsakar det.
        Och min äldsta son är fantastisk! Han hade minstingen Adam på prao på Canons ekonomiavdelning nu i april. Bästa syskonen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *