Fläskytterfilé Teriyaki i slowcookern

God mat behöver inte vara svår! Tvärtom, hitta en sås du gillar och simsalabim så kan du fixa en supergod middag!

Jag hade tre ingredienser till denna rätt:

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 flaska färdig Santa Maria Teriyakisås
  • 1 tsk srirachia (kan man ta bort eller ersätta med sambal eller sweet chilisås)

Gör så här

Bryn köttet om du vill (jag tycker det blir godare men det är inte nödvändigt). Häll på Teriyakisås och srisachia. Kör på låg i 6-7 h eller hör i 4-5 h. När tiden gått, dela köttet med två gafflar och lägg tillbaka köttet i såsen ca 30 minuter så köttet drar åt sig såsen.

Servera med ris, nudlar eller wraps. Jag tog glasnudlar idag, det blev väldigt gott! Grönsaker som är goda till är strimlad rödkål, paprika, sojabönor och purjolök.

Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och mer matlagning i vardagen) och på Facebook

Viktväktarna
140 g fläskytterfilé med sås blir 3 SP, tillsammans med 35 g okokta glasnudlar blir det 7 SP

3 comments on “Fläskytterfilé Teriyaki i slowcookernAdd yours →

  1. Jag tycker det är kanonbra att du skriver ut Viktväktarnas p så man slipper räkna ut själv, är själv viktväktare
    Susann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *