Crockpot-Fläskpannkaka med keso

den

Jag har ätit fläskpannkaka så många gånger i mitt liv och det är verkligen en av mina barndomsrecept. Jag har alltid varierat mellan fläsk och bacon och i detta recept så kan du ta vilket som. 

Jag gjorde denna utan mjöl och hade keso i för att den skulle bli mer proteinrik. Denna är en riktig vardagshit och idag preppade jag den på morgonen för jag visste att jag skulle träna och komma hem vrålhungrig till lunchen och då skulle maten vara klar!! Utmärkt planerat enligt mig själv 😊😊

Fläskpannkaka med keso

2- 3 port

1 paket bacon eller sidfläsk i bitar

500 g minikeso 

4 ägg

1, 5 msk fiberhusk 

1 dl mjölk 

Lite salt

Gör så här:

Häll ner keso, mjölk och ägg i en bunke. Mixa med en stavmixer så keson finfördelas. Häll i fiberhusk och salt och rör om. Klipp ner bacon eller sidfläsk.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av crockpoten och smöra det lite. Häll ner pannkaksblandningen och sätt på låg i 4-5 h. Lägg en träslev under locket så får pannkakan bättre konsistens och blir inte fuktig.

Servera med fräst grönkål och lingonsylt

 

Bakplåtspapper i botten

Lägg en träslev under locket

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jonas skriver:

    kan man ersätta fiberhusk med tex mjöl eller havremjöl? och i så fall hur mycket behövs då tror du? 🙂

    1. linda skriver:

      Bra fråga! Det kan du absolut, har inte provat själv men skulle nog ta ca 1- 1,5 dl vetemjöl… Prova och berätta hur det gick 😊👍 Lycka till

  2. Rosemarie Lütken skriver:

    Hur stor gryta använder du för detta

    1. Linda skriver:

      Jag körde denna i min Crock_pot multi som är runt 6 liter. Men har kört den i min keramikgryta tidigare på 3,5 liter

      1. Rosemarie Lütken skriver:

        Tack! Det är den stora jag har också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *