Mera fisksoppa åt alla! Fisk och saffran slår sällan fel, kombinera med grädde, créme fraiche (jag gillar att köra 50/50 för att få det syrliga och det gräddiga runda samtidigt) och mumsiga grönsaker, lime och vitlök så är världen bra igen.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Kör grunden under dagen och lägg i det sista på slutet. Detta är en stor sats, jag lagar oftast för 4-6 personer men nu ökade jag det rejält för att ladda lunchlådor.
Fisksoppa med saffran, lime och vitlök
8 portioner
2 gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 g saffran (två påsar)
1 tsk paprikapulver
16 cocktailtomater
2 msk olja
1 msk tomatpuré
2 morötter i skivor
3 paprikor, röda
8 dl vatten
3 fiskbuljongtärningar
1 lime
1,5 tsk salt
Pinch av cayennepeppar
Hälls i sista timmen
3 dl créme fraiche
3 dl grädde
1, 4 kg fisk (tog torsk och lax blandat) i bitar
Gör så här
- Fräs gärna lök, hackad vitlök och saffran i oljan för bästa smak.
- Lägg sedan ner alla ingredienserna förutom grädde, créme fraiche och fisk.
TIllagning
- Kör på LÅG i 7-8 h eller
- HÖG i 6-7 h
- Tryckkokning (Crock-Pot Express)- 15 minuter
- Sista timmen så häller du i fisk och mejeri. Öka till HÖG (Välj slowcooking på Crock-Pot Express och kör på HÖG) och kör 45 minuter till
Servera med aioli och ett gott bröd. Jag kör lite LCHF så jag åt med ostplättar från Tjockkocken.
Reklam för mina kokböcker
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna
”Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Blir inte fisken torr på 1 timme hög? Inte så van vid crocken ännu (bara annt låg) och tänker på hur snabbt fisk går på spisen. Ser ljuvligt gott ut!
Eftersom jag har i så mycket créme fraiche och grädde så tar det en stund innan den blir varm. Men du har helt rätt . Skulle jag lägga i fisk i en helt varm vätska skulle det räcka med 20 – 30 minuter. 👍