Förlåt, tidigare köttbullsrecept, men du är utklassad! Detta är överlägset de godaste köttbullarna jag ätit… någonsin!! (och då har jag ätit måååååånga köttbullar).
Du gör dem i slowcookern först och sedan steker du dem så de får yta. Gör en stor omgång för det blir lätt slagsmål om de sista… jag har nu ätit dessa till lunch och middag i en vecka. På julbordet, till pasta, på smörgås, bara som de är… Min yngsta nästan skrek rakt ut sist vi åt dem – Mamma, de här köttbullarna är ju SÅ GODA!!!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.
Det är några försteg men det är så värt det. Ingredienserna är lite otippade och smeten luktade faktiskt inte supergott, men ta er förbi alla ”njaaaa, jag vet inte”- tankar och gör dem bara! Nu.på.en.gång!
Bästa köttbullarna
6 portioner
1 kg blandfärs
1 kokt kall potatis, mosad
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 silverlök, hackad
2 äggulor
6 msk japansk soja
2 msk kalvfond
1 tsk aromat
1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Om du inte har en kokad potatis så börja med detta, du kan dela den i mindre bitar så går det fortare
- Blanda ihop grädde, mjölk och ströbröd och låt stå ca 20 minuter.
- Bryn silverlöken i smör i en stekpanna, den ska bli genomskinlig och lite glansig.
- Blanda ner stekt lök, mosad kokt potatis, ägggulor, japanska soja, kalvfonden, aromaten och pepparn och rör om ordentligt.
- Blanda ner färsen och knåda färsen ett tag så allt blandar sig.
- Rulla stora köttbullar
- Sedan kan du bara steka dem eller laga dem i slowcookern:
I slowcookern:
- Lägg ner köttbullarna i slowcookern. Först täcker du botten och sedan kan du stalpa försiktigt på höjden.
- Kör på LÅG i 3-4 h eller HÖG i 1,5-2 h.
- Lyft ur köttbullarna ur skyn (de blir rätt mycket sky som man kan göra sås på).
- Om du ska äta dem på en gång så stek dem på lite högre värme i stekpanna så de får yta, annars så lägger du dem i kylen och steker på medelhög värme när de ska ätas.
Reklam för mina kokböcker
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna
”Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ha gärna i kryddpeppar också, så Berit det hade min mamma och mormor, och
det har även jag, jättegott jag lovar!!❤